Cфери діяльності фахівців, які отримають диплом за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» :
– харчова біотехнологія;
– виробництво антибіотиків, вакцин, пробіотиків, білково-вітамінних препаратів;
– одержання продуктів спиртового бродіння;
– промислове культивування їстівних грибів;
– синтез ферментних препаратів промислового, медичного та сільськогосподарського призначення;
– очищення стічних вод, біодеградація пестицидів і ксенобіотиків;
– технології біоконверсії органічних речовин та рослинної сировини (вермітехнологія, отримання фітогормонів, бактеріальних добрив, препаратів захисту рослин);
– альтернативна зелена біоенергетика.
Випускник, як інженер-біотехнолог, може працювати на посадах:
Можливості працевлаштування:
на харчових виробництвах: молокопереробних, хлібозаводах, підприємствах з виробництва пива, вина, спирту, безалкогольних напоїв (квасу), дріжджів, м`ясопереробних виробництвах, грибних фермах;
підприємствах з виробництва ферментів, амінокислот, органічних кислот, біодобавок, вітамінів;
фармацевтичних заводах з виробництва ліків;
на гідролізних виробництвах з переробки побутових відходів та деревини; очисних спорудах;
в лабораторіях з санітарного контролю та контролю за якістю харчових продуктів, в науково-дослідних установах в мікробіологічних лабораторіях та ін.
Під час навчання в університеті майбутні біотехнологи набувають вмінь та навичок з культивування біологічних об’єктів (бактерій, дріжджів, їстівних грибів, культур тканин рослин), опановують техніку мікроскопічного дослідження, знайомляться з технологічними процесами виробництв біотехнологічного профілю, вчаться працювати на сучасному експериментальному обладнанні, формують творчий науковий світогляд та набувають знань у галузі біології, генетики, мікробіології, технології, інженерії, фармакології, біохімії.
Дисципліни, що вивчають фахівці з цієї спеціальності:
бакалаври: